Zdarec přátelé a kamarádi.

 Nastal nám pozdní podzim, ale teploty na to ještě nevypadají, takže při slunném pátku bylo rozhodnutí jednoduché. Na rybky sebou vezmu i našeho nejmladšího rybáře. Samozřejmě, že se pojede přez noc. Sice je brzo tma, ale spát se stále dá venku.
 Po příjezdu k vodě bylo k mému úžasu kolem vody rybářů jak na závodech. Takže nezbývalo, než si jít jen tak na okraj zarybařit. Rybky moc nespolupracovali, ale hlavně, že bylo u vody krásně. S pokročilejším časem začali pomalu domorodci odjíždět s trofejníma kapříkama, kteří dosahovali až 45-ti cm. :o) A to byl ten pravý čas, kdy se šlo na předem vyhlídlé místečko a začalo se pomalinku zakrmovat. Ale poněvač jsem byl s mlaďákem, který nechce na rybku čekat hodiny a hodiny, vnadilo se převážně partiklem a šrotem. Večer za tmy bylo zakrmení na svém místě, ale denní doba lovu je neúprosná. Povečeřet, spáchat hygienu, nějaká ta hra a šlo se spát.
Bohatý sortiment krmítek:
 S rozedněním a pomalu se blížícím se světlem nastal čas ještě malinko přikrmit a šlo se na věc. Krmelce s měkkotou se nahazovali vo sto péro a světe div se, kapříci spolupracovali. Ale velikostně tak jak bylo obvyklé u domorodých obyvatel. Chytání perfektní, ale stále tomu chyběla ta třešnička. S příchodem poledne záběrů pomalu ustávalo a mlaďáka to přestávalo bavit. Takže dostal za úkol, prokrmit lovné místečko. To byla zase činnost, která ho bavila a vydržela i chvilku bez remcání. :o) Mezitím jsem spáchal něco na zub a po chutném obědu se začalo čekat na další záběry.
Bohatý sortiment čihátek a swingerů
 Ty začali přicházet až po delší chvilce, ale stále stejné velikosti. Takto šlo stále dál, ale s přibývajícím časem se dostalo i na větší rybky. Tedy jak u koho. Samozřejmě já měl ty mikrokapry a náš mladej se dostával v cm stále víš a víš. Nakonec se sice nedostal nad metr, ani mírně pod něj, avšak kapříci dobře stavěný udělali velkou radost.
 Takovýto rybolov se našemu mladýmu líbil. Ovšem čas neúprostně běžel a už se pomalu přihlašovala tma. Takže byl čas balení a odjezdu. Jestliže bude i nadále takovéto počasí, nebyla to poslední výprava s mlaďákem k vodě pod širákem. :o)
Pic Vlasta Kača Havel.
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Kača a Dáňa na lovu !, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Články na podobné téma:

  1. Dáňa a Máťa na lovu!
  2. Kača opět ve hře:-)
  3. Štístko a Kača na lovu !
  4. Kača na lovu s novým člunem!
  5. Marlon a Kača na lovu!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha