Samospoušť, pomocník k nezaplacení !

Tak asi takto by vypadala většina fotek, v případě úlovku rybky, když nemáte s sebou parťáka, nebo nepotkáte náhodného chodce kolem vody, ale to už vůbec nezaručuje hezkou fotku třeba i trofejního úlovku. Prostě a jednoduše ještě před lety jsem focení celkem zanedbával, ale po čase a hlavně díky radám některých kamarádů jsem se dopracoval i k pořízení sestavy s možností focení dálkovou spouští a to buď kabelem a nebo USB připojením k aparátu.

 

 

Zajímavé je, že ne všechny fotoaparáty dávají možnost focení na dálkovou spoušť!! To mě celkem tedy zarazilo a bylo to i u fotoaparátů v cenách kolem 10 000kč. K tomu, aby fotečky byli opravdu kvalitní je potřeba mít i celkově otočný display, aby jste na fotkách dostatečně viděli, co vůbec fotíte a Vám, nebo rybě nechyběla hlava :-))))). Také zde je výběr dobrého fotoaparátu značně omezený.  Díky daru od přítele jsem se dostal k staršímu modelu Canon G11 a ten mi přišel pro tento způsob focení naprosto ideální, pár korun investice do originál ,,stereo vstupu“ a spoušti, vhodnému typu kabelu, spojky a smršťovačka zajišťující zábranu vstupu vlhkosti do spojů. Druhý kamarád, elektrikář amatér za lahev něčeho ostřejšího věc zprovoznil a sestavil:-). Délku si vyberete jakou sami uznáte za vhodné, já bych to viděl pro rybáře ideál tak 3-4 m. Fotit můžete třeba i z kbelíku:-))), nebo židličky a stolečku, ale dobrý stativ vám ochrání fotoaparát před pádem a hlavně je stabilní a nastavitelný, aby fotka měla dobrou kvalitu. Pak už Vám žádná fotka na památku s rybou neuteče, ale když ne s rybou, tak alespoň s přáteli, když venku řádí bouřka a vy jste zalezlí ve svém rybářském přístřešku!

 

Existuje několik typů spoušti, já preferuji ten do ruky, klasický produkt co zakoupíte v fotoobchodě, ale ,,domácí kutilové používají i spouště pod paži, nebo nášlapné na stisk spoušti kolenem. To už je asi jen mít štěstí a šikovné kamarády!

Toje je aktuální foto z této soboty, pokud bych samospoušť neměl, nikdy bych si tohoto lysce nezdokumentoval.

 

 

Je jasné, že aby fotka měla určitou kvalitu, musím si sestavu připravit před podložku a jednu fotku zkusit tak jako by nanečisto, abych měl určitou představu, jak se povede a že jsem tam celý a ryba se také dostatečně vejde. Protože jde i o rychlost, aby byla ryba co nejdříve puštěna vodě!

S přáním krásného dne

Pavel

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Samospoušť, pomocník k nezaplacení !, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. Fastman – praktický pomocník!
  2. Masakr na svazovce
  3. Před závody tradičně bachráči berou !
  4. Hodiny pravdy
  5. lehátko SUPERB ECO a ZICO SUPERB PLUS

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha