S přítelem Barťasem jsme opět vyrazili na lov, tentokrát dvoudenní. Cíl lovu kapr obecný, vedlejší produkt cejn velký! Nakrmil jsem method mix koulema a to na vzdálenosti 80m, 5 koulí velikosti pomeranče na prut a jako nástrahu jsem zvolil 14mm koule na zimní lov s zrnkem fluo kukuřice. Do krmného místa jsem nastřílel cca. 30 kuliček boilie. Odměnou byla po dvou hodinách cejní hiparáda. Zdolal jsem asi 8 kousků nádherných cejnů. Vsadil jsem tedy na další průběh čistě na úlovek kapra a krmení omezil na menší PVA punčochu umístěnou přímo u nástrahy. Bohužel cílená ryba se nedostavila a alespoň jsem se věnoval opalování :-)). Kolega Barťas se na lov cejnů již specializuje a 6mm boiliem Willi Worms vydráždil místní komunitu lopaťáků k nepřetržitému braní. jeho kaprový prut se často měnil ve feederový speciál, špička se skoro nezastavila.
Nádherné počasí aktivitu kapra nepřineslo, ale dny příští s větší sílou větru a místních vlnek jistě kapry zaktivují. Ale jak vypovídalo chování kachen, přichází jaro! :-))

Pavel Bobrman Vohralík

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cejnománie, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. První letošní kapr a meteorologický omyl
  2. Cejnobraní v plném proudu !
  3. Bylo krásně a mohlo být líp!
  4. Proti větru a sněhu
  5. Krásné překvapení

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha