Pořadatelé letošního klání volbou termínu pro třetí ročník rozhodně trefili do černého. Dny 5.-8. května si pro naše věrné kapraře připravily velmi příjemné jarní teploty .  I když správného rybáře nepřízeň počasí nemůže rozhodit, i tak se v atmosféře závodů prosluněná nálada hezky vyjímala.

Letos se zúčastnilo 14 dvoučlenných  týmů, 7 dvojic z řad Policie ČR a 7 týmů hájících domácí barvy.  Nutno podotknout, že areál pískovny se od loňska zase o něco změnil. Přibyla jedna větší obytná chatka a také byla otevřena klubovna s terasou nad molem, která nabízí možnost příjemně posedět, občerstvit se a popovídat  o úlovcích. Právě sem se sjížděli první účastníci už odpoledne před startem, aby si vylosovali svá stanoviště. Pak už bylo žádoucí se jen  řádně aklimatizovat, zabydlet případně zakrmit loviště, nabrat síly, vymyslet účinnou strategii a počkat na oficiální zahájení, které bylo stanoveno na osmou ranní následujícího dne.

Lov velkých kaprů se odehrával non-stop, a to pravidly, která předem stanovil řád závodu . Tým směl využít až čtyři pruty způsobem  lovu na na položenou nebo plavanou vlasovou metodou. Kždý prut mohl být opatřen pouze jedním návazcem s komerčně vyráběným jednoháčkem bez protihrotu. Stražilo a vnadilo se jen s pomocí boilie. Co by paní rozhodčí nerady viděly, to by bylo používání spirál, krmítek a jiných „masařských“ systémů. Započítávala se velkoryse pouze ryba delší 75cm.  No a jestly braly? Jasně, že jo. Nebylo to sice žádné intenzivní soustřední, kdy by svaly závodníků dostaly co proto, ale pár pěkných soubojů bylo k vidění. Jedním z nich byl  i, mimo jiné, televizní přenos hokejového zápasu Česko- Slovensko, který se vysílal jeden večer v klubovně. Pár hodin, kdy si všechno živé pod vodní hladinou mohlo v klidu vydechnout, protože rybáři fandili českým hokejistům.

Klubovna se vůbec vyznamenala. Během závodů zde byl k dostání zdarma gulášek, vepřová kýta, dršťková polévka nebo dokonce vynikající věnečky  a jako dárek od pořadatelů, první dva vytočené sudy piva. Hlad a žízeň na tomto ročníku rozhodně nikdo  neměl.

A co se týče úlovků. Podařilo se přelstít a vylovit pár opravdu pěkných kousků. Celkem se  z vody vylákalo 171 ryb, ze kterých bylo 54 bodovaných.  Nejtěžší rybu závodů zmohl tým č.1 CT EXCHLUP ve složení Hýsek, Sembner. Šupináč měřil 85cm a vážil 17,3kg. Nejvyvychytanějším týmem  bylo duo Trojan., které zaznamenalo třicet kousků, ale díky konečné váze kapříků se zlato zalesklo v rukou týmu CT SEMA ve složení Kleček, Poul.  Celkové vítězství si letos s přehledem a náskokem 123,1kg připsaly týmy PČR. Gratulujeme! Tímto počinem si policisté na putovní pohár přidali první vítězný štítek a připravili roudnickým pro příští ročník pěknou motivaci k odplatě.


Na závěr je možné konstatovat , že letos se závody opět povedly a už teď je možné se těšit na ročník další, který určitě zase trošku povyroste. Děkujeme všem zůčastněným za přátelskou atmosféru, organizátorům za kvalitní přípravu a firmě ZICO CZ, s.r.o. za krásné ceny.

„ZFT se ve složení Ondřej Bárta a František Kuchta po urputném souboji se špatným losem místa probojoval mezi veřejností na třetí místo.“

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
ZFT a závody v lovu kapra na pískovně Roudnice 2011, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Články na podobné téma:

  1. Roudnice – klubová voda II.
  2. Roudnice – klubová voda
  3. Delta del PO 04-2011
  4. Regional Carp Classic Cup 2011
  5. Roudnice – těžební pískovna

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha