Signalizátory a přijímač záběru ALFA TX
Výrobek na který jsme se spolu s týmem těšili, až ho budeme mít možnost odzkoušet v praxi, tedy výrobek, který vnesl do světa rybářského internetu mnoho rozruchu a osobních rovin. A však vývoj a výrobu posílá směrem kupředu právě konkurenční prostředí a tak máme na trhu dalšího ryze českého výrobce signalizátorů: Jakub Vágner electronics.

 

 

Zde najdete na ZICO CZ:

http://www.zico.cz/el-indikatory-alfa-katskup409.php

V komentářích k výrobku je uvedeno, že se jedná o nejmodernější profesionální rybářskou sadu současnosti. Je pravdou, že řešení je inovativní, použití integrované baterie, místo klasických výměnných monočlánků je novum, které může zcela změnit vývoj a výrobu signalizátorů jako takových, jde pouze o to, zda řešení získá důvěru rybářské (kaprařské) veřejnosti, ale to ukáže až čas, jiné měřítko není. S technikem, který s námi spolupracuje dlouhodobě a jsme neváhali přístroj otevřít a detailně prozkoumat a použít i v složitějším terénu.

 

 

Co však bude určitě devizou je opravdu unikátní řešení konstrukce přístroje, to působí velmi bytelně a nemám pochyb o tom, že odolnost je oproti konkurenci hodně vysoká. Výrobce uvádí, že rám je z vysokopevnostní duralové slitiny a tělo z masivního plastu, celkový dojem tomu odpovídá. Devizou je i dobře řešené umístění ovládacích tlačítek, působí stabilně, chodí naprosto přesně při volbě nastavení. Uchycení do přístroje je pevné, jejich vylomení v reakci na zachycení se o nějaký předmět při  manipulaci je vyloučeno.

 

 

Jsme si vědomi faktu, že největší diskuse jsou kolem přímého dobíjení hlásičů a příposlechu přímo u lovu, v diskusních fórech vedené otázky řeší jednoduchý a dostupný pomocník, solární nabíječky, z nichž některé, fungují i při denním, nikoliv jen slunečním svitu a to za velmi nízkých teplot. Věc dnes již zcela běžná a praktická, zejména na dlouhých výpravách. My jsme v rámci testu samozřejmě použili solární nabíječku ZICO, s kterou máme více než roční zkušenost. Co se týče odolnosti integrované baterie, tak přímo na baterii je uvedeno, že snese zatížení horkem do 60°C, to si může ověřit každý, kdo přístroji odejme zadní kryt.

 

 

http://www.zico.cz/solarni-nabijecka-s-baterii-eanSNZI-skup397.php

zde je na ní již provedená recenze:

http://www.zico-fishing.cz/?p=2911

 

 

Uvádí se absolutní voděodolnost, při rybolovu snesl několik jarních dešťů a po rozdělání nebyla vlhkost uvnitř žádná, výrobek se ještě musí posoudit v letních měsících za chladných rán a horkých dnů, co se týče kondenzace uvnitř. My jsme výrobek měli k dispozici měsíc v období jara, tedy chladné, vlhké a deštivé počasí, za občasného slunce do 12°C.

Dle uvedení výrobce je každý kus před uvedením na trh testován, z hlediska funkčnosti což je velmi pozitivní, i prodloužená záruka na 3 roky srovnává krok s nejbližším konkurentem.

 


Jednoduchá uživatelská obsluha, tedy návod je skutečně popsán precizně a zákazník si navolí bez problémů i přes ne zrovna dobrou technickou odbornost hlásiče do své vlastní potřeby. Barevné provedení signalizátoru v šesti LED barvách, tedy pro šest signalizátorů. Optická a zvuková signalizace záběru, elegantní a dobře čitelná, dobře volená řada tónů. Nastavení citlivosti potahu vlasce, tónu a hlasitosti, jasu a schémat LED diod, funkce nočního majáku pro lepší orientaci, paměťová dioda 20 vteřin, noční LED pro viditelnost prutu za tmy a indikací stavu nabití baterie. Za samozřejmost je považována možnost dopojení swingeru kabelem, což i tento přístroj umožňuje. Součástí sady je i dobíjecí kabel s možností připojení na klasickou vidlici (převodku) na 220V a šňůrka na upevnění příposlechu na krku.

 

 

Co jsme ale odzkoušeli s velkou pečlivostí je dosah přístroje na plný stav nabité baterie. Výrobce uvádí 200 m a toto opravdu ve volném prostranství platí, my jsme využili tréninkový fotbalový areál a ještě jsme se dostali celkem dál než jen za dvě na délku posazená hřiště. Je samozřejmostí a to si každý zkušený rybář je vědom, že v zarostlém terénu, u silných stromů v příbřežních partiích takový signál není, ale přesto výkon přijímače byl velmi slušný.

Celkový dojem z přístroje je velmi dobrý.

 

 

ZICO FISHING TEAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: -1 (from 1 vote)
ALFA TX - signalizátory a přijímač záběru , 8.8 out of 10 based on 4 ratings

Články na podobné téma:

  1. Solární nabíječka s baterií – novinka ZICO 2015
  2. ANDA SPORT – hlásiče ANDABT1 – novinka 2015
  3. ANDA BT -indikátory záberu- připravujeme na 2015
  4. Nástavec k indikátorům ZICO s adaptérem – novinka 2014
  5. PVA a zálivky

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha