Krása menších propadlin I.

Už v samých počátcích mého poznávání lovu vysněných kaprů jsem vyhledával menší zarostlé vody, které vznikly po ukončení důlních činností.  Měl jsem to o to jednodušší, že v mém okolí jich je několik.

 

Důležitá pomůcka k lovu – koncovka ZICO:

http://www.zico.cz/solar-nastavitelna-nerezova-koncovka-zadni-ean526520-skup19.php

Vždy jsem vyhledával místa méně dostupná i s minimálním prostorem pro potřebný pohyb a pro okolní rybáře nezajímavá. Doprava veškerého vybavení na toto místo je často masakr, a pokaždé není možné díky porostu použít přepravní vozík, takže mnohdy se projdu tolikrát a ověšen vším tím harampádím, že po všech těch přípravách nestihnu ani tu večeři a poroučím se (pane dobrou noc).

 

Pro mě zásadní věcí při lovu je mít možnost si vodu, jak říkám očima osahat, nebo jen prosedět. Rád jen tak sedím, třeba i hodinu, a pozoruji každý pohyb na hladině a v okolí. A sama voda mi tímto o sobě vydá pro mě tak důležité poznatky.

 

Ono to vlastně ani tak těžké není, většinou je to na těchto vodách s pohybem ryb podobné jako všude jinde. Ale jsou  to právě ty malé propadliny, které mají to, co jiné plochy postrádají. Největší devízou na těchto vodách pro ryby je např. vodní vegetace, která prorůstá vodním sloupcem až k samé hladině. Tato vegetace neskutečně napomáhá kaprům v boji při zdolávání, a každý zdolaný metr je pro lovce úspěchem. Já sám jsem takto o pár pěkných ryb přišel. V daný moment obrovské zklamání a vztek na sebe samého, že jsem to neudělal takhle a nebo jinak. Nakonec jsem tomu rád a vědom, že tato chvíle se bude opakovat snad ještě milionkrát, a o tom to celé je, a kvůli tomu tu jsem a pro to žiju. Sice poloviční úspěch, ale přeci jen úspěch.

 

Další krásnou vlastností je kaskádovité klesání pod břehem v určitých hloubkách. Je to místo, kde se rádi kapři hojně zdržují, kam najíždějí za potravou, a kam já nejraději pokládám své montáže.

 

 

Tyto vody vždy neskrývají velké ryby, ale každá z nich je pro mě velkým úspěchem.

Celkově kaprařina je pro mě záležitostí životního stylu. Podřizuji jí převážnou část mého volného času, a v období dubna až do konce června není víkend, který by nepatřil jedné z těchto propadlin.

Fičák

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +1 (from 1 vote)
Krásy menších propadlin I., 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Články na podobné téma:

  1. Mírova svazová radost !
  2. Rozkošné první body!
  3. Zelené peklo
  4. Pěkná dvoudenka
  5. Po dlouhé době na svazovce

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha