ZICO Smart a pozorování dna na těžko chytatelných vodách!

Jsou vody, které se v určitých fázích sezóny stávají nechytatelné z důvodu nadměrného výskytu vodních rostlin. Na takovou vodu, kde je více než 90% vodního sloupce pokryto hustým porostem a dno zetlelými rostlinami  jsem se vypravil a zkusil štěstí. Po pár hodinách příjezdu jsem zjistil, že sonar mi je tu zcela zbytečný a tak jsem k pozorování a mapování dna používal ,,kukar“, pomůcku, ke které mě přivedl jeden kamarád, výtečný rybář a klasickou tyč na proklepávání dna, abych se ujistil, zda vrstva sedliny není až příliš vysoká a nástraha aby mohla býti vůbec úspěšná !

 

 

 

Někde místy však trávy zasahovali až příliš vysoko k hladině, nebo řekl bych byli z 50% zadní části revíru přímo na hladině, tím pádem by velký člun měl obrovský problém vodou vůbec projíždět, nebo vodě pracovat. Tedy klasika, můj záchranář ZICO SMART je opět v první linii:-). Jeho výtečná schopnost manipulace na hladině a rychlá reakce na vodě mi skvěle pomáhali umísťovat díky kukaru nástrahy do prostoru třeba i 50x50cm, kde bylo možno najít kousíček tvrdšího dna.

 

 

Ač mnozí rybáři volí možnost, že místo komplet vytrhají a vyčistí, já spíš uznávám lov v místě tak jak je, jak ho příroda sama připravila. Trochu jsem se bál manipulovatelnosti na lodi o tak malých rozměrech jako je SMART s kbelíkem návnady, nástrahou, kukarem (velikost člunu a kukaru lze porovnat na první fotgrafii), neb ten byl potřeba doslova při každém uložení. Dával jsem jej za záda, do prostoru mezi lavičkou a přídí, ihned jak jsem nástrahu položil.

 

 

Velmi těžkou disciplýnou byla samotná zdolávačka po záběru, ta trvala díky tomu, že kapři obratně unikali mezi trsy rostlin v sloupci velmi dlouho a musel jsem z vlasců vyprostit i stovky kil vodního porostu. Podběrák jsem měl podél pádel opřený hlavou o desku zádi člunu, abych si v lodi neubíral prostor, ale zase ve větru byl malý člun výhodou, neboť se lépe ovládal. Nakonec se během první poloviny léta, stráveného na zarostlých revírech nějaký ten kapří krasavec povedl a já si splnil své cíle.

 

Pavel Bobrman Vohralík

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
ZICO Smart a pozorování dna na těžko chytatelných vodách!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Články na podobné téma:

  1. Koncovka Zico a člun SMART-kontakt od zákazníka s pochvalou
  2. SMART – Malý „Velký člun“
  3. SMART- zdolávačka v přímém přenosu :-)
  4. Člun ZICO SMART s motorem !
  5. Člun ZICO SMART 185 cm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha