Opravdu nádherný příspěvek z Toníkova pera, všem nám ukázal, je je opravdu všestranným rybářem a na divoké říčce pokosil spousty rybích druhů díky parádně funkčním rotačkám Mepps!

http://www.zico.cz/trpytky-mepps-bf-trpytky-mepps-katskup339.php

 

 

Řeka Metuje poprvé

Původní název řeky Metuje byla Medhuje, podoba Metuje je zlidovělá. Zajímavé je, že dodnes se vedou spory, kde vlastně řeka Metuje přesně pramení. Nejpopulárnější je verze, která tvrdí, že samotný pramen je ve Vlčí rokli a protéká soutěskami Adršpašsko-teplických skal. Metuje teče nejprve k jihu až k Novému městu nad Metují, kde se obrací k západu a tímto směrem pokračuje ke svému ústí a její délka toku je 77km. Začátky mého rybaření, to byla právě řeka Metuje, Až později časem jsem začal jezdit tak nějak na Rozkoš. Metuje dříve byla plná ryb všech druhů, ale jak šel čas tak ryb ubývalo, až přišel i rok, že Metuji jsem považoval za mrtvou řeku. Teď se tam pomalu ryby zase vracejí a sám za sebe můžu říct, že mám radost. Metuji považuji za moc krásnou řeku, někde je divoká, pak zase teče pomalu a člověk zde najde mnoho krásných tůní. Řeku Metuji mám kousek od domova, a když zrovna není čas na kapry, tak rád zajdu na pár hodin na Metuji, člověk se tam krásně odreaguje. Nedávno se mi na Metuji podařil moc krásný úlovek, Pstruha obecného o délce 45cm moc krásná ryba, ale můj rekord pokořen nebyl. Na základní škole mi byl dopřán úlovek Pstruha obecného o délce 50cm. Na řece používám nejraději třpytky Mepps velikosti 0 až 1. Tak o Metuji zase někdy příště.

Tony

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Toníkova srdcová řeka !, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Články na podobné téma:

  1. Toníkova dovolená !
  2. Metuje – poslední vláčka!
  3. Konečně u vody – METUJE
  4. Podzimní nostalgie
  5. ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2012

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha