Pomůcky pro kaprařinu ZICO CZ – PVA materiál

V podstatě všechna roční období preferuji PVA materiály jako jednu z nejefektivnějších pomůcek lovu. Má totiž jednu nespornou výhodu a to dostat návnadu co nejblíže nástraze. Pokud tedy vezmeme v potaz průměrnou délku kaprové montáže 25cm (já s oblibou používám i kratší verze), tak se kombinací těchto materiálů dát při použití tvrdšího prutu poměrně přesně nahodit i objemná sestava. Tedy dá se materiál na návazci kombinovat tak, že ho na dně zcela přikreje krmnou porcičkou složenou z mikropelet, pelet, děleného boilies a nebo celých kuliček. Materiály se tak dají kombinovat, jako třeba přikrytí háčku kuličkou vytvarovanou ze širší punčochy o průměru 37mm:

http://www.zico.cz/pva-sitka-nahradni-zico-prumer-37-mm-5-m-eanPVA37-skup329.php

 

Vytvarovanou jako ,,mandarinkové kuličky“ a umístěnou přímo s háčkem uvnitř a například v parádní kombinaci s dlouhým válečkem punčochy o průměru 25mm, s vedením uvnitř sáčku.

http://www.zico.cz/pva-sitka-nahradni-zico-prumer-25-mm-5-m-eanPVA25-skup329.php

I na silně bahnitém dně se pak dočkáme mnoha překvapení v podobě kapřích záběrů.

 

 

Kombinace s PVA nití, umístěnou v ohybu háčku je už pak jen taková třešnička na dortu a dá se říci, že se jedná o nejefektivnější umístění vnadících kuliček. Moje taková malá poznámka, když již vytvořím takto objemnou PVA sestavu, vždy po náhozu a dopadu na dno lehce popotáhnu špičkou prutu montáž a jako by srovnám ve směru prutu. PVA materiály mají určitou dobu rozpadu, která to umožňuje. PVA punčochy cca.90sec. a nitě si vyberete dle doby rozpadu sami, my nabízíme 15, 30 a 50s. Nitě najdete zde :

http://www.zico.cz/pva-nit-zico-30-sec-20-m-eanPVA4-skup329.php

Krásný lov přeje

Bobrman

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Pomůcky pro kaprařinu ZICO CZ - PVA materiál, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Články na podobné téma:

  1. ZICO PVA niť 50s 20m
  2. Nástavec k indikátorům ZICO s adaptérem – novinka 2014
  3. Křeslo ZICO-PRIVILEG Alu + transportní taška – NOVINKA 2014
  4. Zikácký čtrnáctideník II.
  5. PVA mesh tape 37mm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha