OWNER-kvalitní háček na kaprové montáže

Opravdu účinná montáž, která je universální ale dá se říci velmi odolná. V krátkém popisku si ji projdeme včetně přiložené fotodokumentace. Tato montáž je postavena na opravdu těžké vody s vázkami a větším množstvím travního porostu. Základem takové montáže je kvalitní šňůrka (preferuji svlíkací) a zejména odolný háček, zde je volba pro mě vždy jasná, tmavěmodrý OWNER Cutting point č.6. Velikost šest proto, že montáž je určena na podzimní lov, tím pádem o velikost menší, než letní čtyřka do teplé vody, ale zároveň i ve velikosti 6 je síla materiálu a jeho odolnost vysoká. Ale o odolnosti těchto háčků tohoto typu jsem psal již mnohokrát. Šestka také krásně sedí k použitým rovnátkům, tedy červíkům s užší hlavičkou k jejich nasazení. Na typ 4 používám jiný typ rovnátek s širším vstupem pro očko.

Zde najdete tyto háčky s bajonetovým ostřím:

 

http://www.zico.cz/hacek-owner-s-ockem-cutting-point-9ks-5106-06-ean5106Zn1ak06-skup122.php

 

Celá setava, kterou si připravíme se skládá:

-Háček Owner Cutting point vel.6

-Šnůrka svlíkací Solar Easy strip – sediment black (volíme barvu podle zbarvení dna ve výběru je zelená a ještě hnědá)  šňůrka snese zátěž 25lb, tedy 11kg.

-Fox vyvažovací olůvka

-Rovnátko Mouthsnagger – patentka bílá, nebo zelená

 

 

Příprava montáže:

Montáž je sestavena dle mého nejlepšího vědomí a svědomí, každý si ji může vázat zcela jinak. Ustřihnu 50cm pletené šňůrky a na konci 10 cm zbavím potažení. Na konci jehlou na jednoduchý uzel vytvořím očko, boilies umístím pomocí jehly na konec montáže a zajistím zarážkou, nejraději volím zarážky silikonové, průhledné. Vrchní část boilies zajistím kolíčkem z párátka, toto je velmi důležité, boilies Vám po delším čase ve vodě nejezdí po šňůrce, což pak ovlivňuje to, aby háček dobře seděl v tlamce lovené ryby. Poté klasickým bezuzlovým způsobem umístím háček, zde je na každém, jak daleko od boilies???? Já volím podle teploty vody, ale asi takto, i v nejchladnější dávám 1cm minimálně. Ovšem zde přeskočíme na začátek, proč jsem odstraňoval přesně 10 cm? Protože zde na instalaci ,,červíka“ přijde na Owner 8 omotů, což mám odskoušené a musí vyjít, že první tři omoty jsou bez povlaku šňůrky, čímž si vytvoříme v podstatě kuželovitý návin a červík se pak lépe zasouvá. červík umísťuji vždy až pohledově pod hrot háčku. Poté nasunu 5cm od háčku broček FOX, háček se tak vždy stočí do pevné části kaprovi tlamky. Ale lze použít i libovolný obyčejný broček gramáže 1-2gr !! A poté montáž zakončím ,,dvojitým babským uzlem“ tak, aby mi vzniklo očko na uchycení do karabinky, tu totiž používám rychlovýměnou.

 

 

Tato montáž je velmi účinná, ale víte jak to u kaprových montáží ve skutečnosti je ? :

Nejlepší montáž je, ta které věříme!!!

A proto toto pojednání berte jen jako návod.

Pavel Bobrman Vohralík

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
OWNER-kvalitní háček na kaprové montáže, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Články na podobné téma:

  1. Háčky OWNER – universál pro široké využití !
  2. Feederové háčky OWNER !
  3. Owner Carp Taff – háček pro lov ve sloupci!
  4. Háčky OWNER – úprava návnady
  5. Owner Cutting Point, Carp Taff

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha