Člun CARP RIDER 1 – člun pro náročnější rybáře za dobrou cenu !

Úvodem bychom rádi napsali, že tento výrobek splnil naše kritéria pro lov ryb i pro rodinnou zábavu, člun není náročný na prostor při přepravě a na přípravu k lovu a rekreaci, v dané cenové relaci s ohledem na provedení je prostě jedničkou!

 

http://www.zico.cz/clun-zico-carp-rider-1-248x127cm-lamelova-podlaha-eanCR1-skup287.php

Super akcička je celý set člunu CR1 i s motorem a držákem- dvě akce, dva motory:

http://www.zico.cz/akcni-set-clun-zico-cr-1-drzak-motor-turbo-lx40-eanA33-skup287.php

http://www.zico.cz/akcni-set-clun-zico-cr-3-drzak-motor-turbo-lx50-eanA34-skup287.php

 

Člun Carp Rider 1 je opravdu velmi spolehlivým plavidlem pro rekreaci a rybolov na klidných vodách. Je to luxusnější z nové řady člunů ZICO pro rok 2014. Je velmi stabilní a výborně se s ním na vodě manipuluje. Díky lamelové podlaze je vhodný i k zavážení nástrah a krmení na delší vzdálenosti a do výše vln 50cm je naprosto bezpečný s trošku zkušeným lodivodem. Disponuje dvěma bezpečnostními komorami, ale materiál je dostatečně silný na to, aby nedošlo k lehkému protržení. Součástí celého setu jsou velmi lehká a lehce sestavitelná vesla, koncovku vesla zajistí pojistný klip a na člun se upevní do gumových pouzder, které jsou součástí pláště člunu. Dnes již samozřejmé úchyty držáků motoru a držáku prutů, ty jsou taktéž na obvodu člunu. Držák motoru se dá samostatně nakoupit v nabídce ZICO CZ, nebo u vašich prodejců.

 

http://www.zico.cz/drzak-na-motor-na-cluny-zico-safari-cr-a-intex-ean68625-skup278.php

Součástí je i pumpa na huštění člunu s nástavci a vše kolem přípravy člunu je velmi jednoduché se snadnou manipulací a sestavením, nástavce jsou předem připraveny, jen nástavec na foukání sedátek si seřízněte dle potřeby. Ventily jsou spolehlivé a nástavce do nich přesně zapadají, u prvního sestavení člunu asistovali děti a v podstatě jen s naší drobnou pomocí si člun připravili k vodním radovánkám sami. Sada obsahuje i lepící sadu, pokud by se vám například háčkem podařilo člun poškodit, jednoduše u vody sami opravíte a po 24 hodinách zaschnutí již opět brázdíte vodu. Na člun je k dispozici velké množství náhradních dílů v naší nabídce, takže ztráta nebo poškození pomůcky není úplné neštěstí:

http://www.zico.cz/cluny-prislusenstvi-k-s1-cr1-a-3-katskup278.php

 

Co je opět u firmy ZICO CZ nadstandart je taška na převoz člunu, opět prostorná tak, že nikdy nemáte problém výrobek dostat zpět do transportního obalu, jako je tomu i jiných produktů od konkurence.

Jednoduchá manipulace se člunem je zachycena i našem videu:


Hlavní rozměry: 248 x 127 cm
Maximální počet osob: 2 osoby + dítě
Maximální zatížení: 230kg
Maximální nafukovací tlak: 0,068 bar
Hmotnost: 14kg
Transportní rozměry: 68 x 28 x 34cm

Hodně zábavy a úspěchů přeje Zico fishing team!

 

První vybalení:

Při prvním vybalení si nejprve vše sestavte, vesla jsou třídílná a obě tyče vesel vsuňte do pouzdra, které má jistící závit, který tyče pevně uchytí. Je jedno, kterou stranou tyče vložíte. Stejně tak jednoduše se pak za pomoci závitu veslo rozloží při odjezdu. Vždy doražte až po nejzašší bod. Pokud máte tyče složené, nasune se koncovka pádla s pojistkou proti vypadnutí. Rozložíme si člun na rovnou plochu, ale zde pozor na kamínky, větve a nebo rákosové odštěpky tak, aby jste při manipulaci člun nepropíchli. Zde je důležitý bod, když máme člun rozbalený, ihned do spodní komory vložíme lamelovou podlahu, která se jednoduše rozloží a začneme hustit spodní komoru, takto je manipulace nejjednodušší, neboť vložení podlahy po nafouknutí je pracné a hrozí poškození člunu. To už samozřejmě máme na člunu pojistné ventily, které drží vzduch spolehlivě v komorách, nejprve nasuneme do otvoru plnění spodní závit a po nahuštění uzavřeme horní závit víčkem, nástavce pumpy jsou k sobě přidělané plastem a nemusíte se tak bát, jejich ztráty při odložení.  Nejlepší je koncovky před vložením naslinit, nebo namočit ve vodě. Dofoukneme druhou komoru, ale zde bychom se měli pozastavit, nafukujte s rozumem a hlavně s ohledem na počasí, přímé slunce a přefouklé komory není dobrá varianta, pokud je slunce opravdu na maximu, člun kontrolujte, nebo odložte po manipulaci do stínu stromů.  Ne zřídka se stává a to i u člunů mnohem dražších, že jej zákazníci nechávají na přímém slunci na břehu !!!! Pozor, člunu uchovanému na vodě hrozí v poškození mnohem menší pravděpodobnost, neb voda komory člunů přirozeně chladí! Polštářky na sezení si nafoukneme na závěr, je zde jednoduchý ventilek, na stačení a příjem plněného vzduchu. Jen nástavec si seřízněte o cca.1cm, jde pak mnohem přesněji. Toto jsem učinil klasickou kobercovou řezačkou. Každý má doma a nebo na rybách nějakého toho mazlíka a i u nás se stalo, že náš kocour se zašel na člun podíval, jeho drápky pak člun propíchli. Sada na opravu, která je přiložena vám postačí při řešení problému u vody, ale pokud máte možnost opravy doma, volte otření hadříkem, lehce odmastit např. technickým benzínem a připravte dostatečnou záplatu, na kocouří dráp jsem použil záplatu kolečka v průměru 5cm. Z tuby v sadě naneste lepidlo na celou plochu záplaty (pokud není po ruce, nebo jste již vyplýtvali postačí chemopren) a připravte si dřívka vhodné velikosti a truhlářské spojky, tím stáhněte materiál a ponechte 24h v suchém větraném prostředí, záplata je poté stoprocentní.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Člun CARP RIDER 1 – člun pro náročnější rybáře za dobrou cenu !, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. Člun SAFARI 1 – plavidlo pro zábavu na rybolov – novinka 2014
  2. Člun Smart a jeho údržba!
  3. Člun ZICO SMART 185 cm
  4. člun Zico Blue line
  5. Člun CAMU Line ZICO CL 230 a 270

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha