Feederové háčky

 

Vycházíme z možností a sortimentu firmy OWNER, zde jsme hledali nejvhodnější háčky pro tři základní druhy lovu na feeder.

Jarní feederové vycházky patří k nejakčnějším zážitkům rybářského koníčku vůbec. Lov na feeder, nebo i methodmixovým krmítkem se rapidně rozšiřuje, přináší totiž spousty úlovků, vyžaduje neustálou rybářovu pozornost a bdělost, zároveň však nabízí velkou možnost na co se kusů ulovených ryb týče bohaté úlovky.

 

 

Dnes nebude rozebírat směsi, druhy výměnných špiček, gramáže a druhy zátěží, ale podíváme se spíš na vhodné druhy háčků. Rozdělme si tedy tento druh lovu na základní tři druhy:

lov velmi jemný, za použití nejjemnějších špiček feederových a nebo kratičkých winkepickerů s malinkou nástrahou, například jedním hnojáčkem, nebo několika bílými červy na velmi slabém vlasci.

Zde se nám zcela nejvhodněji jeví háček Sakura SP velikost 6, nebo i menší velikost, při lovu na vlasci průměru 0,10-0,12mm a třeba při použití jediného bílého červa.

Sakura má atypické vyhnutí háčku, na tenké provedení obrovskou výdrž co se odlovené doby týká a ostrý, já bych řekl až ,,jedovatý“. Zajímavostí je, že barva je upravena tak, aby připomínala patentku.

http://www.zico.cz/hacek-owner-s-lopatkou-9ks-53111-06-ean53111Zn1ak06-skup122.php

Klasický feeder se středně silnou špičkou, tedy středně jemný, kdy nástrahou jsou již kombinace hnojného červa a pařeného rohlíku, či hnojáka a ,,bonduelky“, tedy konzervované, či vařené kukuřice se větší gramovou zátěží košíčku s návazcem 0,14-0,18 mm silonu. Tam se nám nejlépe jevil háček OWNER BUDOU.

 

Nejen svým atypickým tvarem, tedy jak říkáme ,,orlím drápem“, kde je dlouhé prohnutí nožičky pro umístění kombinace velmi vhodné. Pokud na zadní část umístíme živou nástrahu objevíme nečekaného pomocníka v podobě miniprotihrotu. Opět háček vykazoval dlouhodobou životnost a ostrost, i když již ulovené ryby byli větší velikosti a háček tak byl vystaven mnohem vyššímu zatížení.

http://www.zico.cz/hacek-owner-s-lopatkou-16ks-50556-10-ean50556Zn1ak10-skup122.php

 

Těžší feeder až jemná kaprařina.

Pro tuto kategorii se mi jen velmi těžko hledal název, ale jsme již na hraně lovu bílé ryby a kaprařiny. Olova, tedy zátěže jsou již větší gramáže u methodmixových krmítek není problém i 90gr. S tím, že jsme k tomuto lovu použili velmi jemný kaprový prut Daiwa Infinity 2,25lb s délkou 3,66m.

 

U lovu na tento druh feederu jsme vybírali jen ty nejtužší špičky. Návazečky již byli ze slabších pletenek a při častějších záběrech kapra jsme nakonec použili jemnou pletenku Pelzer na 9kg.

 

I nástrahy doznali rapidní změny, již byli umístěny pod háček a jednalo se o peletky, kukuřice a malinké kuličky boilies do 8mm. Nejvíce se osvědčil háček OWNER PIN HOOK. Za prvé, jeho neskutečná odolnost, kdy snesl bez problému i úlovky kapra nad 10kg, při tak úzkém provedení drátku. A i u ,,masatých“ kapřích tlamek bez problému držel a vždy se stáčel do koutku tlamky. Nám nejvíce seděla v tohoto typu velikost 6.

http://www.zico.cz/hacek-owner-s-ockem-11ks-50922-12-ean50922Zn1ak12-skup122.php

Ať i vám lov s OWNEREM přinese hodně radosti.

Váš ZICO fish team

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Feederové háčky OWNER !, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. Owner Carp Taff – háček pro lov ve sloupci!
  2. Háčky OWNER BUDOU – recenze výrobku
  3. Háčky Owner ISEAMA with Eye při lovu ve studené vodě!
  4. Háčky OWNER Carp AYA – praktické použití
  5. Method mix a háčky OWNER

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha