Čas přívlače

Jak už tomu na podzim bývá, celý tým se z kapraření pomaličku dostává do fáze krátkých i delších vycházek s ,,vláčecím proutkem“, poškádlit zátoky, spadlé stromy, jezy. Tedy místa, kterým se říká ,,Dravčí hrady“. Místa o kterých víš celý rok, ale vrátíš se tam až za prvních ranních mrazíků. Krabičky s nástrahou jsou po okraj naplněné woblery, rotačkami, plandavkami, popíky a dnes stále populárnější gumovou nástrahou, tedy twistery, banji a super banji, smáčky. Zatím co Toník s Kačou brázdili jak svou jedničku údolní nádrž Rozkoš, taky i říčku Metuji, která skýtá velikou rozmanitost rybích druhů. Pavel se soustředil na pískovny a pískovničky.

 

 

Z našeho sortimentu lze ,,vypíchnout“ bohatý sortiment Meppsek. Máme nepřeberné množství druhů, typů a velikostí v různých barevných kombinací. Někdo by mohl říci, že na rotačky je už dost pozdě, ale na říčkách a proudných řekách tomu tak není, ryby jsou stále mimořádně aktivní a ve zrychlených partiích jsou úlovky stále dosažitelné.

http://www.zico.cz/trpytky-mepps-katskup339.php

Kača k tomu pronesl:

,,Chladnější počasí a menší stav hladin velel zajít ke splavům. Začal jsem s gumovou nástrahou, jenže rybky nedobírali, takže bylo rozhodnutí jednoduché. Něco málo třpytek mě ještě zůstalo. Mepps na scénu. A pak to začalo. Po půl hodince jsem měl kolem pětadvaceti rybek venku. Vesměs duháci a okouni. Zavolal jsem Toníkovi a po jeho příjezdu jsme ještě asi další půlhodinku pokoušeli štěstí. Výsledek byl nádherný. Takže pochytání parádní a opět Meppsky vykonali svou službu. :o))) “

Kača se zřejmě stává fanouškem pana Meppse !

 

 

Záběrů měl například Toník na jedné procházce opravdu hodně a 12 okouních krasavců od 30cm do 40cm je neuvěřitelný výkon, to tedy klobouk dolů. Toník se v přívlači neustále zlepšuje a jeho letošní sumík  a současná ,,banda proužkatých loupežníku“ to jen potvrzuje.

Jen tak dál klucí !!! Klobouk dolů!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Zikácký čtrnáctideník IV. - čas přívlače!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Články na podobné téma:

  1. Zikácký čtrnáctideník III.
  2. Zikácký čtrnáctideník II.
  3. Zikácký čtrnáctideník!
  4. ASSO ULTRA L.STRETCH
  5. Třídenka lysců šediváků

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha