Tentokráte jsme absolovovali pouze jednu výpravu na malou pískovnu ve středních Čechách. Tedy přesněji pískovnu KOPA, nově rodící se revír. Prostředí pískovny parádní, se markantou v podobě středového ostrůvku u kterého byl i cíl naší cesty. Velice slušný a pohodový správce Honza nás uvítal a dal nám veškeré důležité informace k lovu, ale my jsme se sem nejeli jen za zábavou, ale za účelem pomoci při zmapování obsádky a převážení ulovených ryb.

 

 

Začali jsme zákrmem na čisté pískové ploše před ostrovem a dokud jsme byli na revíru sami, místo plodilo spousty záběrů kaprů od 5ti do 8 kil. Ale když se pískovna začala plnit zákazníky s blížícím se prodlouženým víkendem museli jsme se posouvat na hranu za ostrůvkem s bahnitým dnem a vodní rostlinou. Bylo složitější a složitější ryby přimět k záběrům, tedy jsme se více museli snažit a zkoušeli různé nástrahy, včetně obalovacích past, pelet a hlavně popupek umístěných v různých částech vodního sloupce.

 

 

To kapry opravdu zaujalo a fakt, že zde tímto způsobem lovu nikdo moc nechytá nám přinášelo dlouhé série záběrů od kapříků i karasů, karasové zde byli opravdu trofejních rozměrů a byli příjemným oživením v lovu. Velice úspěšné délky montáže z úvodních 2,2m se postupně s klesajícím tlakem zkracovali na konečných 20cm, kdy už kapři hledali při dně. A to zejména v nočních hodinách, slunce, které bylo na tuto roční dobu ve dne intenzivní je zase nutilo hledat ve vyšších patrech sloupce!

 

 

Zázemí jsme měli tentokrát v našich ZICO brolíčkách, neboť krásně upravená místa pískovny jsou pod strmím svahem a ve spodním pásu je rozměr brolly k vytvoření lovného místa naprosto ideální, díky zadnímu větracímu otvoru i přes den se zde dalo pohodlně odpočinout.

http://www.zico.cz/zico-brolly-system-zimni-prehoz-ean63360-skup365.php

 

 

Člun jsme využívali pouze k zdolávání kaprů v posledních dvou dnech, kdy jsme nahazovali na již zmíněný pás měkčího dna, tedy na poměrně dlouhou vzdálenost, abychom ryby neztráceli  při zdolávání nad ostatními nahozenými pruty. To se ukázalo postupem času jako parádní nápad, neboť pokusy o zdolání ze břehu končili většinou vyháknutím rybky.

http://www.zico.cz/clun-zico-smart-185-pev-zad-desk-podl-vesla-pumpa-eanSMART-skup288.php

 

 

Písčitý povrch lovného místa nás přesvědčil, že stojany necháme v autě a na místě použijeme vidličky, zvláště když jsme chtěli pruty rozhodit dál od sebe a ve stojanu by vlasce při zdolávání překáželi. Vidličky šli parádně zapíchnout a celá sestava včetně adaptéru a zadních koncovek fungovala jak má.

http://www.zico.cz/vidlicka-zavrtavaci-zico-65-110-cm-ean72Zn1ak40-skup18.php

http://www.zico.cz/solar-nastavitelna-nerezova-koncovka-zadni-ean526520-skup19.php

 

http://www.zico.cz/kloubek-nerez-zico-ean206217-skup19.php

 

 

 

 

Prostě parádní výpravička.

Tak zase příště.

ZFT

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Zikácký čtrnáctideník III., 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. Zikácký čtrnáctideník II.
  2. Zikácký čtrnáctideník!
  3. Krotitel ,,jezevců“ :-)
  4. Labe v cejním pásmu :-)))
  5. Přelov – duben 2009

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha