Pokud se dostaneme na vody, jejiž dno je zcela pokryto travinou a při každém vytažení naší sestavy za sebou vlečeme zlomek hustých travin, musíme si představit, jak taková montáž působí na rybu na dně? Je vůbec háček volný k případnému záseku? Je volná, ale dobře ukrytá návazcová šňůrka? Za použití PVA materiálů je to možné!

 

 

Je třeba z micro pelet a několika kousků klasických pelet na vylepšení návnady naplnit co nejvíce PVA, nebát se jít až do velikosti pomeranče a dát klidně 2-3ks přímo za sebe, kdy jehlou provlékneme skrz PVA punčochu a díky výměnnému obratlíku montáže připneme na naši sestavu. Háček pak vsuneme přímo do pytlíku, čímž ho lehce a efektivně ukryjeme. Samozřejmě na takovou sestavu musíme mít k náhozu odpovídající prut.

 

 

 

 

Po naplnění PVA, viz obrázek, nasliníme materiál a několikrát obtočíme, necháme za přidržení prstu na spoji lehce zaschnout a ostřihneme nůžkami ve  středu spoje!

 

 

 

 

K vylepšení celé sestavy použije PVA šňůrku, kdy boilies, nebo pelety nástrahy navnadíme díky šňůrce přímo pod háček! Šňůrku přehneme, vytvoříme oko a díky jehle provlíkneme skrz návnadu, očko pak dáme do obloučku háčku a opatrně přitáhneme boilies, nebo peletu.

 

 

Na dně působí tato sestava naprosto přirozeně a když se PVA materiál rozpustí, je takové místo na travinách pro kapra neskutečně přitažlivé. Jen pozor!!! Pokud o přítomnosti travin víte a jsou husté, nikdy po náhozu příliš nešponujte vlasec, nechte jen přirozeně klesnout !

 

 

Přeji příjemný lov !

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +1 (from 1 vote)
PVA - zbraň do dna pokrytého travinou!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Články na podobné téma:

  1. PVA a zálivky
  2. Kaprový podběrák teleskopický 2 díly – CLN 2
  3. Test PVA ZICO 35 mm s novým gelovým materiálem!
  4. PVA v praxi
  5. Owner Cutting Point, Carp Taff

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha