Zico opět partnerem a spolupořadatelem RCCC the best carper

 

Náš závodník Zdeněk Brand bral jedno z individuálních ocenění:

NEJTRPĚLIVĚJŠÍ RYBÁŘ………..BLAHOPŘEJEME ZDEŇKU !!!

 

I přes veškerou snahu nám letos los nebyl milostiv ! Tak se alespoň ,,Kača“ Havel co by hlavní rozhodčí nacpal k prasknutí!

 

 

 

Hodnocení RCCC od pořadatelů:

 

Jako každoročně se na Svatého Václava konají kaprařské závody RCCC, tentokráte ale na jiném místě, tedy v areálu Autokemp Brodský u Červeného Kostelce. Letošní rok přinesl kombinovaný závod, tedy soutěž dvojic a jednotlivců. První mrazíky příjem ryb z počátku utlumili a při ostrém denním slunci se ryby jezdili krmit nejvíce do mělčin, tedy části, v které se neloví. V soutěži týmů byla tak ,,trefou do černého místa u krajů rákosových polí. Tým Carpinferno a tým Jet Fish SK bodovali naplno a slovenští ,,borci“ Jozef Varnaj a Ivan Malík nachytali neskutečných 263,90 kg. Druzí Martin Hyhlík a Dan Lukeš jen o pár rybek, krásných 213,95kg. Nováčci z týmu VRJ Carp Vladislav Šimon a Radek Jezbera zabrali a ne zrovna dobrý los uprostřed zadní strany ,,vybodovali“ nad ,,magickou stovku“. Parádních 114,85. Po dlouhé době bodovaly všechny týmy.

 

Super byl i výkon Tomáše Lehovce a Fandy Vohanky, 78,85kg. To byl druhý ,,flíček“ od slovenských kamarádů. Oba ,,mostecké“ týmy tedy matadoři RCCC CT Most 34,70kg (Kája Rebirer a Renda Nezbeda) a CT VL Most 31,70kg (Pavel Langheinrich a Pavel Větrovský) ,,utonuli“ dost nečekaně v ,,neplodné“ velké zadní zátoce spolu s týmem ZICO CZ Zdeňkem Brandem a Mírou Kumprechtem 23,60kg. Kapři zde začali ukazovat a brát až poslední noc, kdy se významně oteplilo a velmi silný vítr posunul ryby k hrázi rybníka.

 

Pořadatelská družstva se do závodů nepočítala, proto ani výsledky ZFT, Sportcarpu a týmu RCCC zveřejňovat nehodláme. Za zmínku však stojí krásný kapr 22,13kg ulovený ,,mladíčkem“ Jiřím Hoffmannem. Celkem problémový a dost náročný byl závod pro jednotlivce, jejich sektory, umístěné na středu revíru byli asi zakleté a ač někteří závodníci příkladně bojovali, jako například pan Schejbal Ivan z Chyť a Pusť Plzeň, který opravdu nevynechal jediný moment na manipulaci s kaprařským nářadíčkem, bodovaných ryb bylo celkem málo a každá vydřená.

 

Nakonec pomohla již zmíněná poslední noc a rozhodčí s pořadateli, kteří na poslední noc sundali míru k vážení z ,,těžkých“ sedmdesáti pěti na sedmdesát centimetrů! Soutěži to výrazně pomohlo a poslední noc se rozhýbala. Parádní dvoka, jinak ani nové kamarádství Kaba Kanclíře a Andreje Jangla nazvat nemůžeme se utrhla do finiše a Andrej s úlovkem vážícím 77,35kg a Standa s 40,00kg obsadili první dvě místa. Třetí a páté místo pro bratry Koubovy. Ondřej krásných 21,10kg a Aleš 18,20. Jejich pozice byla první a druhou pozicí od hráze. Středová místa bohužel byla velmi těžká a tak zde slavila úspěch jediná žena závodu, Katka Pražáková.

 

Vzhledem k pozici 18,21 kg je dobrý výkon a krásné čtvrté místo. Jirka Jakeš zachraňoval šestý flek kaprem 9,60kg také již ve finiši závodu. Ivan Schejbal po již zmíněné dřině zabodoval Amurem 83cm a tím získal potřebných 8 bodů, aby neodjel s prázdnou. Vůbec zařazení bodů za Amura nad 80cm 8bodů a Lína 5 bodů byl dobrý nápad. Nerad bych opoměl věčně vysmátého a pohodového závodníka Honzu Slaninu, od Carpservisu, pravý kaprařský gentleman, i když odjel s nulou, neztratil klid, rozvahu a velmi dobrou náladu.

 


Jistě také nezapadne několik pěkných ryb, více než šetnáct kilogramů měli Carpinferno, přes čtrnáct kil šlo několik týmů, takže historické tabulky RCCC se budou měnit. Pořadatelé také musí zvážit vytýčení krajních míst tak, aby se srovnali možnosti jednotlivých družstev a tím se jejich šance na úspěch navýšila.
V rámci dobré nálady byli uspořádány ,,minizávody“ dětí z mola a jim pár připravených cen udělalo velkou radost a je to i výzva pro příští ročník, vzhledem k možnostem areálu vzít i ratolesti vlastní. Ale asi největší radost budou mít děti Týnecké organizace a jejího kroužku, neboť v pokladně k předání je parádních 3502kč !!! A z těch už mají v Týnecké organizaci radost, neboť jsme již pana předsedu Petra Procházku informovali.

 


Rádi bychom poděkovali za parádní výkon všem závodníkům a rozhodčím. A hlavně v neposlední řadě všem sponzorům a partnerům tedy Aminomix, INAXES CNC, ZICO CZ, Carpservis Václavík, Carpinferno, TFC Baits, Autocamp Brodský, MRK.cz, M-art Kovo, Sportcarp, Daiwa – Cormoran, Chyť a Pusť Plzeň, Sportcarp, Jan Vaverka.
Příští rok je prémiový pátý ročník, připravíme opět soutěž jinak a snad i lépe.

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
RCCC the best carper 2013 a ZICO!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Články na podobné téma:

  1. Novinky Zico 2013 v akci !
  2. Poháry RCCC = tradičně jinak !
  3. RCCC 2013 za spolupořadatelství ZICO fishing teamu
  4. Tým ZICO CZ pro rok 2013
  5. RCCC 2012 za podpory ZICO !

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha