Člun ZICO SMART

Na základě nesčetných požadavků rybářů, jsme chtěli posunout vpřed vývoj lehkého zavážecího člunu, který by se vešel do každé dodávky, se zadním čelem na uchycení motoru a s opravdu silnou stabilitou na vodě, tak, aby byla zajištěna maximání bezpečnost.

 

 

 Na svět tedy přišel ZICO SMART. Člun délky 185×131 cm s hmotností 22kg, která zaručuje pohodlnou manipulaci a bezpečí na vodě. Vnitřní rozměr je 105×60 cm a transportní, při dobrém složení 90x45x22cm.

 Je vyroben z vrstveného PVC šířky 1,2mm s textilní výplní se zvýšenou odolností vůči oděru a mechanickému poškození. Dvě základní nafukovací komory. Obsahem sestavy je nožní pumpa, hliníková vesla a lavička, která je odnímatelná a plavidlo se dá využívat i bez ní.

 SMART je osazen ventily pro rychlé nafouknutí a vyfouknutí, což zařídí pumpa se zpětným chodem. Zesílení proti oděru zajistí na stranách bezpečnostní páska. Bytelné jsou i provazové (lanové)úchyty na nošení. Klasicky jsou řešena usazení vesel na klubovém držáku s pojistným šroubením.

 Součástí je i přepravní taška, do které jej snadno a za krátký čas složíte. Doporučený počet přepravovaných osob je jeden dospělí a jedno dítě. Vždy, pokud je místo jakkoliv nebezpečné použijte plovací vestu. Při svých malých rozměrech snese člun přímou zátěž 200kg, což je velmi slušná zátěž.

 Člun je díky své stavbě na vodě extrémě rychlý a je ideální na přesné zavážení do míst, kam se s běžným člunem nedostanete. Na zarostlých vodách s nutností přesného posazení montáže naprosto ideální. Hlavně jsme v odlehlých místech nemuseli mít strach, co bude s vlekem, který na větší čluny vozíme s sebou.

 Otázkou číslo jedna bylo zdolávání z lodě, kterou rozřešil nádherný lysec se zvláštností šupin. Na zdolávání jsme sundali ze člunu středové sedátko, na podlahu rozprostřeli podložku a v kleče jsme vyrazili na delší zdolávačku. Byl to famózní zážitek, opravdový adrenalinový souboj.

 Lehký a akční SMART obstál na jedničku a i když projížděl nepřístupným porostem, stále jsme mu byli v patách, až do zdolání. Spolehlivě pracuje i s elektromotorem, je opravdu snadno manipulovatelný. Řekli bychom spíš doporučujeme ho osazovat elektromotorem, při zkoušení pracoval s ZICO-TURBO ET 50 a obstál na výbornou.

 Je samozřejmě konstruován i na benzínové motory, ale pouze do síly 2,5HP. Řídit motorem doporučujeme pozvolna, ne rychlé manévrování, neboť člun má opravdu ostré reakce na změny směru! Pro fanoušky akčního lovu kapra můžeme jen doporučit, pro nás se stal nezbytným ,,mazlíčkem“.  Už se těšíme do světa leknínů a stulíků, na přesné a precizní zavážení.

Váš ZICO FISHING TEAM

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +1 (from 1 vote)
Člun ZICO SMART 185 cm, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. Háčky OWNER Carp AYA – praktické použití
  2. Zátěžový test lodi ZICO CAMU LINE 230 a elektromotoru ET 50 s gelovou baterií 12V 100Ah
  3. člun Zico Blue line
  4. Elektromotor ZICO 50Kw – původní model
  5. Člun CAMU Line ZICO CL 230 a 270

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha