Přinášíme Vám recenzi naší novinky:

klikni na text: ZICO BROLLY SYSTEM………………

 

ZICO BROLLY SYSTEM – recenze produktu

Jelikož jsme se na vývoji nového výrobku, tedy Brolly Zico mohli podílet dlouhodobě a sdělovat během příprav své poznatky a požadavky rybářů získané v internetových diskusích a přímo u vody při lovu konečný produkt je takový, jak jsme si jej představovali.

Brolíčko je v provedení z velmi kvalitního materiálu odolného vodnímu sloupci 5000mm, z praxe bych rád poznamenal, že vydrží udržet sucho i v 52 hodinovém dešti 4mm za hodinu a silném bočním větru 25-35 metrů za sekundu. To jsme si vychutnali hned v přímém testu při lovu na jihu v blízkosti moře, kde se srazila oblačnost od nedalekých Alp a zároveň se silným mořským proudem vzduchu nesoucím srážky. Pokud posílíte odolnost v takovém extrému zdarma přiloženým zimním pláštěm,  spíše bychom  uvedli, zesilující přehozem jste schopni přežít při pobytu v přírodě vy i vaše výbava v naprostém suchu a pohodlí.

 Někdo může namítnout, že přehoz nebude plnit svůj zimní účel, neb není oddělena vrstva spodní a vrchní a nevytvoří se tepelná kapsa, ale v myšlence přehozu šlo zejména o zesílení odolnosti na extrémní vlhko a udržení tepla v případě, že přitápíte dnes oblíbenými topítky, např. Coleman Black Cat.

 Pokud tedy necháte zadní větrací otvor otevřený a použijete přehoz (zesilující přehoz je též proveden v materiálu 5000mm vodního sloupce), lehce jej kolíky oddělíte od první vrstvy, budete i v pohodovém teple a parádně osušíte mokré věci s tím, že se vnitřní stěna nerosí a při lehkém pootevření vchodu cca.3cm dole, zajistíte proudění vzduchu. Pokud používáte plynová topítka vždy zajistěte drobné proudění vzduchu, žádné není 100% bezpečné!!!

Pozastavím se ještě u provedení pláště, již od začátku vývoje jsme si řekli, že zipy musí být odolné a masivní a to jak na vchodové části, tak na větracích otvorech, aby zavírání a otevírání bylo co nejrychlejší a nejjednodušší. To se opravdu povedlo a při vybíhání k záběrům není žádná prodleva a zdržení.

 Větrací otvory přední části jsou kombinací zipu kovového a suchého, to je též velmi důležité a oceníte to zejména při napínání brolly, na nerovném povrchu a při otevírání a zavírání větracích bočních oken, u levnějších modelů, které dnes zaplavují trh, je toto provedení zcela na zipu suchém a v místech s přírodní nerovností nejde zcela přesně uzavřít. Rybář se pak dočká nemilého zjištění, že u větracích částí zatéká! Toto jsme se snažili maximálně eliminovat. Na plášti je samozřejmostí úchyt na postavený prut nad vchodem do brolly. Řešený klasicky suchým zipem s logem ZICO.

Každá část vchodu má tři nabídky provedení, které si může lovec sám určit! Tedy slídový průhledný vchod, vchod z látky, síťovina. Velmi jednoduše lze kombinovat a měnit! Zesílené jsou též klipy na uchycení srolovaných vchodů, pokud tedy chcete nechat vchod zcela otevřený. Jednoduše lze též srolovat vchod brolly a přehozu a uchytit jedním klipem, pokud je přehoz nasazen.  Větrací otvor je umístěn v zadní části, tam jsme pro jednoduchost ponechali suchý zip a uchycení do gumičky s kolíkem, součástí otvoru je síťovina.

 Otvor doceníte zejména v letních měsících, zajišťuje v panujícím horku proudění vzduchu. To byla slabina mnoha již vyrobených modelů, kde se v parnu nedalo v obydlí pobývat. Toto je jednoduché a praktické řešení. Už jen využít správného postavení brolly čelem k proudění vzduchu.

Stabilitu deštníkové konstrukce zajišťují opravdu ,,vymazlené“ tyče. Provedení materiálu je bytelné, závit na nastavení výšky je i s pružinkou na dotažení, protikus na uchycení najdete na vnitřním okraji brolly. Při stavění je nutné nejprve uvnitř si nastavit výšku tyčí se zavřeným vchodem (mít již usazené dva zadní kolíky), neboť tyče jsou řešeny uvnitř brolly.

 Tyče také variabilně, pokud zrovna nejedete s brolíčkem použijete přímo k lovu, pokud jedete na místo, kde jsou nutné velmi dlouhé vidličky! Jsou vyrobeny se zavrtávacím hrotem. Vše jistí sada zatloukacích (zavrtávacích) kolíků, které se jen tak neohnou v prakticky zpracovaném balení, kdy jsou kolíky uloženy jednotlivě.

 

Podlážka je z klasicky používaného materiálu opatřená uchycením k obvodu na suché zipy, s vědomím, že většina rybářů ji při pobytu v přírodě ani nevozí, jsme zvolili klasické řešení.

Mistrovský kousek na závěr! Pokud někdo opravdu ,,špekuluje“ nad koupit-nekoupit, vytahujeme ESO z rukávu. Pevnostní prostorná multifunkční taška!!! Do zavazadla uložíte pohodlně nejen brolly, tyče, plachtu, kolíky, ale vyvinuli jsme ji tak, že do ní dáte velké množství dalších rybářských pomůcek (pozor na poškození brolly)!!! Je neskutečné, co taška unese a je nutno brát v potaz její cenu, která by se na trhu, vzhledem ke kvalitě provedení, pohybovala kolem 1500kč.

Pokud tedy vezmeme v potaz zesilující přehoz jehož cena na trhu je cca.1500-2000kč a neskutečně kvalitní prostornou tašku, jejíž cenu jsme výše popsali, je celý set neskutečně výhodný a rybáři budou za své vložené prostředky velmi příjemně překvapeni. Na závěr fakta, Rozměry brolly šířka 250cm, 200cm délka a 125cm výška. Transportní rozměr 185 cm na 20x20cm (rozměr přepravní tašky). Celková hmotnost brolly s příslušenstvím je 12kg. Myslím, že v rámci vzorce kvalita-provedení-cena, je výrobek nadstandartní.

 Přejeme příjemný lov !

Zico fishing team

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: +1 (from 1 vote)
Brolly ZICO - recenze výrobku, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Články na podobné téma:

  1. OWNER SAKURA SP – recenze výrobku
  2. Háčky OWNER BUDOU – recenze výrobku
  3. Kaprový podběrák teleskopický 2 díly – CLN 2
  4. Zátěžový test lodi ZICO CAMU LINE 230 a elektromotoru ET 50 s gelovou baterií 12V 100Ah
  5. Nové testy výrobků od firmy ZICO

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha