SAKURA SP

Díky letošní zimě, která nám umožnila až do posledních dní roku obcházet labské náhony jsme se mohli celkem dostatečně věnovat zkoušení a testování háčků. Sakura SP má opět po ,,ownerovsku“  netradiční tvar, jako by velmi širokého ramínka! Háček je velmi tenký, já bych řekl opět ,,ostrý jako žiletky“, přesto se vyznavači feederu a plavané nemusejí bát souboje s větší rybou (kapr, candát, trofejní labští cejni, štika, parma, lín, okoun).

 Barva háčku je tmavě do červena. Už z prvního pohledu jsem si háček zařadil k lovu na mrtvou či živou drobnější rybku (ouklej, plotice, karásek, slunka), případně ,,hnojného červa“, kde se dá toto atypické delší zahnutí využít, neboť při nastražení za tlamku i ocásek zůstane na háčku dost prostoru k záseku cílové ryby. Jednou z ulovených ryb i štika a háček splnil svoji povinnost odolnosti.

 

Mluvím o nastražení i velmi drobných rybek od tří centimetrů, podle toho volíme z bohatého výběru velikostí. Opravdu oblíbenou záležitostí je feeder, jedna z nejakčnějších forem rybolovu, která zaujme Vaši pozornost a v kombinace s lovem na rybičku opravdová lahůdka.

 Použil jsem pruty Shimano Catana CX Medium a CX Light s nejjemnější špičkou, průběžnou montáží, kterou zajistí dorazový korálek, olůvky od 5-15gr., dle místa a proudu. Vzhledem k lovu dravce jsem používal monofil 0,15-0,25mm průhledné barvy jako návazec, dle velikosti nastražené rybky, klasickou ,,kapří“ montáž a výměnnou karabinku do 6kg.

Co je zajímavostí lovu na drobnou rybičku, otázka: krmit, nebo nekrmit. Tedy je efektivnější i přes to, že lovíme dravé ryby lákat na lovné místo drobnou rybu, nebo je lepší nekrmit vůbec a vyhledávat dravčí hrady, tedy místa tvořená překážkami, například stromem padlým do vody a chodit a aktivně vyhledávat!!

 Zkusili jsme obě verze, já jsem si vybral místo s rákosinou takřka v rovince a lovil jsem po proudu ke každému břehu jeden prut, místa jsem prokrmoval a měl jsem sice delší dobu čekání na záběr, ale v celkem pravidelné době.

Můj o dvacet let mladší a akčnější kolega se vydal cestou hledání a akčního lovu se splávkem u keřů. Měl akční záběry, s celkem rychlým nástupem, ale řekněme jeden keř, jeden záběr a nové hledání a stále takto dokola. Osobně bych tedy doporučil krmit, pokud chcete být na jednom místě úspěšní delší dobu a nehrál roli čas tzv. ,,vychladnutí místa“. Ještě k tomu mi nahrála i studená voda, kdy dravec již nemá tolik drobné ryby na jednom místě a rád využil mého ,,krmelce“ jako možnost vyhledat kořist. Ale zase způsob lovu jako příjemnou procházku s občasným poposednutím a ,,vymetáním“ zajímavých míst také není na škodu občas zkusit, neboť větší úlovky okounů měl kolega, starší rybí mazáci zřejmě vyhledávají klid a místo, na kterém je po určitou dobu znatelná činnost rybáře radši minou dlouhým obloukem.

Při lovu na hnojného červa využijete i barevnost háčku Sakura SP, s tímto druhem nástrahy doslova splyne, také prvotním záměrem bylo napodobení barvy patentky, jedné z nejpřirozenějších rybích potrav.

 Jako již tradičně u Owneru musím vyzdvihnout chování háčku po záseku, nebylo ryby, kterou bych při dobře trefeném záběru ztratil, nebo mi spala a to jsem neužíval podběrák, pouze odháčkovával peanem ve vodě bez vytažení ryby v chladném počasí, abych jí neublížil, ale zase na druhou stranu jdou krásně z ryby vyprostit, to je velmi důležitá věc, neboť protihroty některých háčků mohou rybě poškodit dosti výrazně tlamku při sejmutí háčku.

Pavel Bobrman Vohralík

Jan Talavašek: Tyto háčky jsem použil na lov menších dravých ryb na feeder a plavanou. Nastražoval jsem na menší slunky okolo 5 cm. Když přišel záběr, sekal jsem hned a záběr vždy seděl, skoro pokaždé z toho byl okoun okolo 15-20cm.Tyto háčky jsou výborné na lov menších dravých ryb zejména okounů, jsou velice lehké a tak se s nimi i menší rybka může chovat přirozeně. A proto v mojí krabičce nebudou chybět.

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
OWNER SAKURA SP - recenze výrobku, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Články na podobné téma:

  1. Háčky OWNER BUDOU – recenze výrobku
  2. Háčky Owner ISEAMA with Eye při lovu ve studené vodě!
  3. Rychlý start
  4. Owner Cutting Point, Carp Taff
  5. Nové testy výrobků od firmy ZICO

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha