Háčky OWNER BUDOU

Konečně jsem si mohl trochu odpočinout od klasické kaprařiny a na testování háčků OWNER BUDOU jsem se neskonale těšil. K testu háčků jsem si vybral pozdní podzim a začínající zimu. ,,Stříbrňáky“ mi hned padli do oka, mám rád tento tvar orlích drápů.  Způsob využití vzhledem k ročnímu období jasný- feeder, Winklepicker, plavaná a to v nejjemnějším provedení jak na lov bílé ryby, ale i na lov dravců, hlavně pstruhů a okounů. Ideální nástrahou hnojný červ, moučný červ a ouklejky. Barvu mají stříbřitě hnědou, na ramínku je jemný microprotihrot, který usnadní lov na živé nástrahy.

Velikosti, které jsem měl možnost testovat byli 6-10. Na lov feederem jsem užíval klasických krmných zimních směsí, které jsem vylepšil partiklem a směsí červů, na něž jsem lovil. Vzhledem k období, spíš měkké směsi, tak, abych u lovného místa vytvářel oblak. K pachové stopě jsem návnadu silněji dipoval síš ovocnou chutí ananasu a banánu. Pokud jsem využíval feederová krmítka, tak pouze gramáže 10-15gr., neb lov probíhal převážně na tenkých kanálech a ramíncích v místech, kde hloubka není větší než 1m. Úplně nejraději jsem však volil olůvko tvaru kapky, montáž průběžně a váhu 10gr. S přibývajícím mrazem byli ryby čím dál opatrnější a záběry jemnější. Návazcové monofily jsem nakonec zúžil až na 0,10mm. Každý si musí při vázání tak nějak zvyknout na jmenovaný microprotihrot, je to však záležitost přípravy jednoho-dvou návazců a jakoby samozřejmě si navykneme.

Háčky pak bezproblémově sedí, nestalo se mi, po celou dobu lovu, že by mi zaseknutá ryba z háčku spadla a to je paradox, neboť při tomto jemném lovu jsem chytal i ty nejmenší rybky. Háček i díky svému tvaru prostě sedí! Plavaná byla testem pravé jemnosti, samotná 10tka s jedním červem a gramový splávek s párem bročků. Pomrzlý rákos u kraje břehu ramínka a jen taková šoulačka s čtyřmetrovou ,,boloňkou“ přinášela neskutečně mnoho záběrů zejména cejnů, ale i perlínů a plotic. Ne feeder dominovali hlavně jelci a okouni, sem tam ojediněle i nějaký ten potočák. Vrcholem byl lov na živou a mrtvou rybku s využitím velikosti 6 a s návnadou malých ouklejí.

Našli jsme si nádherné místo vybočení náhona do mělkého ramene a o kousek dál velmi klikatou kaskádu zátok s padlými stromy! V džungli stromů jsme využili splávků a přesné umístění v tišinách, v prostoru soutoku feeder a lov na položenou. Efektivní bylo obojí a hlavně ,,barevní ježatci“ měli chuť. Sekali jsme prakticky okamžitě, s tím, že ryby jsme chtěli co nejvíce pošetřit a nezranit. Každý zásek seděl. Rybičky jsme nastražovali za ústa. A na dno opět jen s max. desetigramovou kapkou. Umístění těsně u břehů, nebo padlých rákosů. Ač mrzlo už v závěrečných dnech silně, záběry na rybičku byli hodně intenzivní, dravcům ubylo rybiček, které se skryli v listí a v hlubších tišinách a proto zřejmě potravu volně se pohybující nad jejich lovištěm přijímali s velkou radostí a apetitem sobě vrozeným.

Myslím, že všichni milovníci a příznivci jemného lovu nad touto novou sérií háčků OWNER zajásají a nebudou chybět v jejich krabičce rybářských pomůcek. Na testování se podílel celý tým ZICO, tedy pět aktivních rybářů a ani jeden z nás na háčcích se neshledal žádný nedostatek.

Pavel Bobrman Vohralík

Hodnocení Jan Talavašek:

Tento háček se mi velice líbil nejen kvůli tvaru ale taky kvůli tomu že byl neustále neskutečně ostrý . Na háčku je jedna zajímavost, druhý zpětný hrot kousek pod lopatkou, háček se sice hůř navazuje, je to však otázka zvyku. Ovšem nespadla z něj jediná ryba, tak celkově bych háček hodnotil kladně!

 

 

 

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0 (from 0 votes)
Háčky OWNER BUDOU - recenze výrobku, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Články na podobné téma:

  1. Háčky Owner ISEAMA with Eye při lovu ve studené vodě!
  2. Háčky OWNER Carp AYA – praktické použití
  3. Method mix a háčky OWNER
  4. Háčky OWNER – úprava návnady
  5. Owner Cutting Point, Carp Taff

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

   
© 2012 ZFT - Zico fishing team Suffusion theme by Sayontan Sinha